Prøvehandling: Ud i naturen med Natur Retur

Mange lever tæt på naturen, men bruger den ikke i hverdagen. Derfor skal Natur Returs arrangementer bidrage til at bringe naturen ind i hverdagen hos mennesker, som ellers ikke har meget med den at gøre. Dette er med henblik på at nedsætte stress og depression samt at øge fysisk aktivitet hovedsageligt hos unge voksne i aldersgruppen 20-35 år.

Naturarrangementerne foregår i den lokale natur rundt om Aarhus, og afholdes med støtte fra Frivillighovedstaden henholdsvis d. 1/10, 5/11, 8/11 og 25/11. Der vil være to morgenbadningsture, en aftenvandretur samt en morgentur med solopgang.

Arrangementerne er et afbræk fra hverdagens stress og larm, og giver derfor mulighed for en frisk optankning af energi, mening og fællesskab, hvilket bidrager til en mere balanceret hverdag. Naturen vil være i fokus som et rum for ro, refleksion, nærvær og fordybelse. Formålet med naturarrangementerne er at mindske udfordringerne forbundet med stress, depression og ensomhed, som naturen kan noget særligt i forhold til, og vi gør det i fællesskab, forebygger vi samtidig ensomheden.

Kontakt: Nikolaj Voldum Ahlburg, Natur Retur, naturretur@gmail.com, Tlf. 51891589