Gør en forskel for en ung på kanten af hjemløshed

Du kan være med til at gøre en afgørende forskel for en ung på kanten af hjemløshed. Med Røde Kors-projektet "Hjem til Dig" kan du invitere en ung på kanten til hjemløshed til at bo hos dig for en tid, tilbyde en base og et fællesskab. For mange unge kan det være netop det skridt, der fører til, at de undgår at ende i permanent hjemløshed.

Projektet bygger på, at den unge i alderen 18 – 29 år kan flytte ind hos en frivillig værtsfamilie, eller enkeltperson, som stiller et værelse til rådighed i 3-6 måneder og som har lyst til at invitere den unge ind som en del af familien. Som frivillig vært forpligter du eller din familie sig til at yde en indsats som ”ekstrafamilie” og være støtte og forpligtende netværk for den unge.

Den unge bliver også tilbudt en mentorordning, som Ungdommens Røde Kors står for. Herved får den unge en ny ’frivilligven’ på samme alder og mulighed for at blive en del af andre unge-fællesskaber. Mentorordningen fortsætter efter, at den unge er flyttet fra værtsfamilien/personen (ca. 1 års forløb i alt).

Som frivillig værtsfamilie/person bliver du klædt godt på til opgaven af Røde Kors, og du bliver løbende tilbudt relevant undervisning og sparring. Du får viden om unge og hjemløshed, samtaleteknikker, konfliktforebyggelse og -løsning, viden om det sociale system mm. Du får tilbud om kontinuerlig sparring med en fagperson, samt et fællesskab med andre værtsfamilier.

Læs mere på Røde Kors' hjemmeside eller kom til informationsmøde den 22. maj