Bliv foreningsmentor for Red Barnet

Red Barnet søger lige nu frivillige foreningsmentorer, der kan motivere børn i Aarhus til at deltage i fritidsaktiviteter og hjælpe dem ind i et nyt og vigtigt fællesskab.

I Danmark går de fleste børn til aktiviteter i deres fritid og undersøgelser viser, at børn med en aktiv fritid ofte trives bedre. Desværre har ikke alle børn samme adgang til fritidsaktiviteter, som andre børn har. Som foreningsmentor kommer du derfor til at gøre en væsentlig forskel for et barn, som på grund af enten sociale, økonomiske eller kulturelle årsager er afskåret fra foreningslivet.

Som foreningsmentor bliver du matchet med et barn, som du motiverer til at komme i gang med en fritidsaktivitet. Du er med i processen fra start til slut – det vil sige gennem valg af aktivitet, indmeldelse i en klub, få pakket en taske med det rigtige udstyr, følge barnet afsted (de første gange), overdrage barnet til leder i klubben og holde øje med at barnet trives.

Du skal afsætte cirka to-tre timer om ugen. Mentorforløbet varer i alt tre-fire måneder, og du kan efterfølgende vurdere, om du vil fortsætte som foreningsmentor for endnu et barn.

Du hjælper udsatte børn i alderen 5-17 år i Aarhus Kommune. Du kan være foreningsmentor både i Aarhus, Tilst, Gellerup og Beder/Malling. Red Barnet tilbyder mentorordninger til både danske børn og børn med flygtningebaggrund. Hvis du ønsker at være mentor i et særligt område eller for en bestemt målgruppe, kan du skrive det til Red Barnet i din ansøgning.

Som frivillig får du mulighed for at:

  • Udfylde en vigtig rolle i et barns liv ved at vejlede og hjælpe barnet
  • Frembringe glæde og positive oplevelser for børn i udsatte boligområder
  • Opnå central viden, kompetencer og erfaring inden for socialt arbejde og foreningsliv
  • Få løbende tilbud om relevante kurser, som vil gavne dit CV
  • Blive en del af verdens største uafhængige børneorganisation

Lyder det som noget for dig? Send en mail med lidt information om dig selv og din motivation for at søge jobbet til:

Frivilligkonsulent Pernille Lyngsø på pl@redbarnet.dk