Ingerfair to go kurser: Frivillige i kommunerne – kan du og vil du?

Ingerfair to go kurser: Frivillige i kommunerne – kan du og vil du?

 

Det frivillige engagement i kommunerne er i vækst og favner mange former for frivillighed og borgerengagement. Samtidig er netop denne form for frivillighed ganske vanskelig. Dels bliver den ofte mistænkt for at være besparelser i forklædning, og dels er der sjældent den nødvendige viden, kompetence og ressourcer lokalt til at få frivilligheden til at trives. På dette to go-seminar tager vi udgangspunkt i de rammebetingelser, du som medarbejder skal sikre er tilstede for, at du kan skabe de rette rammer for frivilligheden. Vi kommer bl.a. omkring:

• Egner dine arbejdsbetingelser sig til, at du har en rolle som frivilligkoordinator?

• Er du villig og rustet til at arbejde med relationer mere end med din faglighed?

• Er der den nødvendige opbakning og forståelse for frivillighed i din organisation?

Det næste halve års to go-seminarer (januar-maj) tager fat på de muligheder og udfordringer, der ligger i samarbejde mellem kommuner, organisationer og foreninger. Temaet ‘samarbejde’ er bredt og kan rumme mange perspektiver. Gennem vores To Go Seminarer vil vi gå på opdagelse i, hvordan samarbejder opstår og hvordan de styrkes. Vi kommer både til at tage fat i samarbejde med fonde og med kommuner. Du vil få vendt din frivilligkoordinering på hovedet, når vi undersøger, hvordan opgaverne ændrer sig, hvis du udvikler foreningen fra at organisere egne frivillige til at organisere lokalsamfundet. Vi kigger også nærmere på de muligheder, der ligger i, at ‘rekruttere flere frivillige’ gennem samarbejder – eller rettere at opbygge kapaciteten i din organisation. Og du får naturligvis stadig alle de gode tips og tricks, fremgangsmåder og refleksioner til dit arbejde med frivillige.

Tilmelding skal ske på: http://www.ingerfair.dk/to-go-seminarer/

Afbud: 
En måned forud for et to go-seminar sender jeg en e-mail, hvor du skal bekræfte om du ønsker at deltage. Dette skal ske senest 14 dage inden seminaret. Du er altid velkommen til at give din plads til en kollega eller en bekendt, men bekræfter du ikke din plads, giver vi den til en anden.
Hvis du allerede nu kan se, at du ikke har mulighed for eller lyst til at deltage i én eller flere af disse seminarer, må du gerne give besked til maria@ingerfair.dk med det samme.

« »

Dato:

25. april 2018

Starttidspunkt:

08:30

Sluttidspunkt:

10:00

Adresse:

MarselisborgCentret. PP. Ørums Gade 11, bygning 8. 8000 Aarhus c

Arrangør:

Ingerfair