Folkets Møde 21.-22.-23. september

Folkets Møde 21.-22.-23. september

HVAD ER FOLKETS MØDE?
Den 21.-23. september skaber vi en levende mødeplads. Vi samler frivillige fællesskaber, organisationer, forskere, virksomheder, politikere og et bredt og mangfoldigt udsnit af den danske befolkning og internationale besøgende. Målet er at fejre, debattere og dele de mange fællesskaber, der gør en forskel.

Under Folkets Møde er Aarhus Midtby rammen. Der vil være centrale scener og mødesteder, hvor folkelige events som fx optrædener, foredrag, spejderlejr i midtbyen, V.I.F.-område (Very Important Frivillige) og meget andet skaber en stemning af fest og fællesskab. Herudover kan deltagerne glæde sig til at få en ny viden gennem spændende workshops og debatter.

Følg med her på siden hvor vi løbende opdatere programmet.

VISION: AARHUS SOM EN GOD BY FOR ALLE
Med Folkets Møde styrker vi den demokratiske debat og skaber rum til dialog. Vi bliver klogere på, hvad der motiverer og fastholder frivillige, og hvilke knaster og barrierer, de frivillige foreninger og organisationer oplever. Hvordan kan vi løse det i fællesskab?

Folkets Møde afspejler visionen om Aarhus som en god by for alle. Formålet er at bygge videre på åbningens budskab om at dele de mange fællesskaber.

TEMAER
Nogle af de væsentlige debatspørgsmål er:

Hvordan kan vi SPILLE HINANDEN GODE uden at spille hinanden af banen?
– Hvordan kan vi bedst inspirere og hjælpe hinanden på tværs af civilsamfund og offentlige organisationer?
– Hvem har hvilke opgaver ift. frivillighed og hvordan kommer vi ud over retorikken om “os” og “dem” og om at “holde armslængde” til hinanden?

SAMSKABELSE – er det forbeholdt de få og ressourcestærke?
– Hvordan kan vi øge mangfoldigheden blandt frivillige og medborgere, når vi samskaber?
– Kan vi sammen understøtte, at flere frivillige og nye aktører kommer på banen, så det ikke kun er de ressourcestærke, som involverer sig i samskabelsen?

Hvordan gør vi FÆLLESSKABET til svaret uden at gå for langt?
– Hvem har ansvaret for at sikre deltagelse i frivillige fællesskaber?
– Kan kommuner og foreninger facilitere og institutionalisere frivillige fællesskaber, samtidig med, at fællesskaberne bevarer det, der gør dem stærke?

HVEM SKABER VI FOLKETS MØDE MED?
Vi inviterer alle til at være med til at skabe Folkets Møde. I forbindelse med planlægningen og afviklingen af mødet har sekretariatet for Aarhus 2018 Europæisk Frivillighovedstad indgået en samarbejdsaftale med repræsentanter fra foreningslivet. De er:

– DGI Østjylland
– FO-Aarhus
– Ældre Sagen
– Aarhus Ungdommens Fællesråd
– Frivilligcenter Aarhus
– Frivilligcenter for seniorer

HVORDAN BLIVER JEG EN DEL AF FOLKETS MØDE?
Frivillige foreninger, fællesskaber og netværk har mulighed for at bidrage til Folkets Møde med aktiviteter, debatter, workshops og happenings. Tilmeldingsfristen er 1. august 2018.
Kontakt Projektleder Jacob Erdmann på
Tlf.: 60 19 43 25
Mail: jaker@aarhus.dk

« »

Dato:

21. september 2018 - 23. september 2018

Adresse:

Aarhus C

Arrangør:

Sekretariatet for Aarhus 2018 Europæisk Frivillighovedstad m. repræsentanter fra foreningslivet